Hjemmeside – Sådan gør du!

  • Sidst opdateret 18/18/2020

Gider du ikke lange forklaringer…

… Så gå direkte til One.com: (spar 100 kr. med dette reklamelink)

Overvejer du at lave en hjemmeside? Så er du måske én af de mange, som ikke ved, hvor let og billigt det egentlig er at lave en 100 % professionel side?

Denne guide viser, hvordan du med få klik får en hjemmeside med eget domæne for under 20 kr. pr. måned. – Du er velkommen til at stille spørgsmål til mig om alt vedrørende hjemmesider. Smid blot en besked i bunden af dette indlæg.

Før vi går i gang, skal jeg lige sige én ting. Jeg reklamerer her for firmaet One.com. De giver dig mulighed for hurtigt og nemt at få en professionel hjemmesiden op at køre for under 20 kr. om måneden. De giver alle 15 dages ‘pengene tilbage-garanti’. Du kan derfor sagtens bare afprøve det og se, om det er noget, du kan bruge. Du sparer i øvrigt 100 kr. ved at bruge mine links, når du skal ind på deres side. – Jeg anbefaler udelukkende firmaer, som jeg selv bruger (og har brugt i mange år) – Og som jeg har rigtig gode erfaringer med.

Her kan du se et par eksempler på, hvordan din side kan komme til at se ud. Du kan skifte billeder og tekst ud, som du vil.

Et par eksempler på designs fra One.com – der er mange flere.

Nå, men lad os komme til sagen…

For at få en hjemmeside behøver man ikke gøre ret meget andet end at oprette en bruger hos et såkaldt hosting-firma. Det kan fås for under 20 kr. om måneden, og når du er tilmeldt kan du logge ind og udgive og styre din hjemmeside.

Jeg har gennem mere end 10 år brugt en håndfuld forskellige host-firmaer, men i dag bruger jeg allerhelst One.com (med dette reklamelink sparer du 100 kr., og jeg tjener 100 kroner). Her kan du bl.a.:


– Registrere dit domænenavn (fx minhjemmeside.dk). Du får også egen e-mail.

– Vælge et gratis webdesign eller en blog. Man kan også få en webshop, men det koster lidt mere. Når du har valgt et webdesign, kan du logge ind på hosting-firmaets hjemmeside og let styre indholdet på din hjemmeside.

– Gemme et meget stort antal filer online. Filerne får du hurtig adgang, når du logger ind på hosting-firmaets hjemmeside.

– Bruge deres 15 dages pengene-tilbage-garanti.

– Altid opgradere. Altså hvis du eksempelvis starter med den billigste hjemmeside, men senere vil have en webshop.

– Og meget mere…

– Og det er faktisk meget nemt.


Sådan gør du!

For nemhedens skyld forestiller vi os, at din hjemmeside skal hedde kringler.dk

Punkt 1)

Gå ind på One.com her (med dette reklamelink sparer du som sagt 100 kr., og jeg tjener 100 kroner).

Klik på knappen ”Kom i gang”.

hjemmeside

Punkt 2)

Du kommer nu til denne side:

Her kan du tjekke, om dit ønskede domænenavn (fx kringler.dk) er ledigt.

Hvis domænenavnet ikke er ledigt, skal du vælge et andet. Du kan også vælge, at dit domænenavn ikke skal ende med .dk, men med fx .one eller .nu. De er dog en lille smule dyrere end .dk

Hvis domænenavnet er ledigt, kommer du videre til denne side:

Den øverste linje viser prisen på hosting for 12 måneder. Det betyder, at du får ret til at bruge systemet i 12 måneder. Linje 2 viser, at du betaler for at have dit domænenavn. Du betaler ikke noget for oprettelse. Backup og restore er gratis. Backup og restore betyder, at One.com sørger for at sikkerhedskopiere alle dine data løbende. På den måde er der stort set 100 % sikkerhed for, at du ikke taber data. Jeg har selv været meget glad for denne ekstra service.

Punkt 3)

Tryk på knappen Fortsæt.

Nu skal du udfylde med dit navn osv. Tryk på Fortsæt og betal. Husk at der er 15 dages pengene-tilbage-garanti.

Punkt 4)

Når der er gået lidt tid, modtager du en mail fra One.com. Den ser sådan ud:

Klik på linket Vælg Adgangskode i din mail fra One.com. Vælg en lang adgangskode, som du kan huske (du kan altid få den nulstillet, hvis du alligevel glemmer den).

Når du har valgt adgangskode, får du endnu en mail. Denne mail indeholder dit brugernavn. Koden skal du selv huske. Der er også et link, som du skal klikke på for at logge ind hos One.com.

Punkt 5

Nu skulle du være logget ind hos One.com.

Den nemmeste måde at komme i gang på er ved at bruge deres hjemmesideprogram. Det er med i prisen:

Men der er mange andre måder at lave en hjemmeside på.

Man kan fx bruge WordPress (ligger også hos One.com, og kan installeres med få klik). Det er det mest populære system til hjemmesider. Det er ikke helt så enkelt at bruge som hjemmesideprogrammet ovenfor. Men det kan meget, meget mere. Der er en grund til, at WordPress er blevet populært i hele verden.

Hos One.com kan du installere WordPress med blot ét klik.

WordPress er 100 % gratis at bruge, og man kan vælge mellem mere end 1500 professionelle og gratis designs. (Du betaler kun for din hosting (hvis man vælger den billigste hosting, er det 19 kr. om måneden).

Hvis du vil installere det hos One.com, skal du klikke på dette billede, når du er logget ind:

Se evt. mere under Lær mere i menuen.