Sådan tjener du penge på hjemmesider

I dag findes der mange eksempler på mennesker, som tjener penge ved at lave hjemmeside. Indholdet kan være alt lige fra jagtudstyr til hundeartikler. Nogle er blevet millionærer på det, og andre får bare lidt ekstra ved siden af en normal indkomst. Hvis jeg skulle give et godt eksempel på en “hjemmeside-millionær”, så skulle det være Jeremy Shoemaker. På en måned (!) tjente han 132,994.97 – dollars! Dette beviste han ved at vise en check fra Google Adsense netværket (noget, som man ellers ikke gør normalt). Så kan man prøve at regne på, hvad han ca. har tjent gennem de sidste 3-4 år.

Hvordan gør man?

Lav en hjemmeside
Find et webhotel (søg på Google). De fleste tilbyder, at du med få klik kan få en hjemmeside op at køre. Det koster normalt ca. 12 kr. om måneden! Prøv fx One.com.

penge-nettet

Indhold
Det første og vigtigste skridt er at finde et emne, som du kunne tænke dig at blogge om. Det skal have din interesse, for så vil du være motiveret til at fortsætte, også når der opstår småproblemer. Desuden vil dine besøgende kunne mærke på indholdet, om du brænder for det eller ej.

penge-nettet

Reklamer på
Herefter skal du vælge et reklamenetværk. Jeg anbefaler Google Adsense, fordi det er meget enkelt. Du indsætter blot en kode på din hjemmeside, og herefter viser Google annoncer ud fra sidens indhold og ud fra brugerens adfærd på nettet. Det betyder, at en side om hundetrimmere og transportbure sikkert vil få reklamer om netop de produkter. Men der er også andre faktorer.

Nu lyder det jo meget let det hele. Det er det også! Jeg har lavet en guide, der viser, hvordan du får lavet hjemmesiden (nej, det er ikke svært! Og Nej! det er ikke dyrt, fx kan du få én for under 12 kr. om måneden. Guiden er her. Jeg har også lavet andre lignende guides – bare rod lidt rundt på denne side, så skal du nok finde dem.

Jeg har også lavet en artikel om reklamenetværk, som man kan bruge på en hjemmeside. Men det nemmeste er, at du tilmelder dig Google Adsense lige her. Men lav evt. hjemmesiden først!

penge-nettet

Skaf nogle ordentlige billeder til din side – Og lav søgemaskineoptimering – seo

søgemaskineoptimering seo gode billeder
Trafik på en hjemmeside kræver gode billeder – Her et eksempel fra billeddatabasen Istock.com
Der er ikke noget værre end en side, hvor der ikke er andet end tekst. Hvis man er god til at fotografere, kan man roligt bruge sine egne, så længe der er tale om hobby-sider, fx om hunde eller veteranbiler. Men har man en virksomhed, som skal bruge lidt foto eller grafik, så er det nødvendigt at bruge noget professionelt. Jeg bruger fx Istock.com. Husk også at læse om søgemaskineoptimering ( SEO ).

I min besøgsstatistik kan jeg se, at billederne trækker masser af trafik ind til siden (og ellers kan man jo ikke tjene på den).

penge-nettet

Søgemaskineoptimér din side

1) Skaf links til din side 2) Skriv masser af gode tekster 3) Få søgeordene op på titlen og i nogle af overskrifterne.
De grundlæggende ting skal være på plads, men spild ikke for meget tid på at blog-spamme osv. Det gode indhold er vigtigere.
Sørg for, at din side ikke har fejl. Hermed mener jeg, at din artikel kun må stå et sted, altså kun én webadresse til én artikel. Hvis den samme artikel kan findes på flere forskellige url’er, så er det duplicate content, og det kan Google ikke lide. Ellers er det bare at lave et indhold, der er så godt, at folk får lyst til at linke til dig. Gå ikke ind i de lange diskussioner om søgemaskineoptimering. Det er spild af tid. Sørg blot for, at der ikke er fejl på siden, og at alle sider har en unik sidetitel. Der må således heller ikke være to artikler med samme titel.

Problemer med at komme i gang med at tjene på nettet

Så få et spark i røven af Martin Thorborg, som i linket herunder fortæller dig lidt om, hvor fedt det er at lave hjemmesider – og tjene på dem.
Lydfil om at tjene penge på nettet.

Hvordan laver man en hjemmeside?

4 tanker om “Sådan tjener du penge på hjemmesider

  1. Det allernemmeste er at starte en Google blog (blogspot) for her får du Adsense med, og det er ganske gratis.

    Men, træerne vokser altså ikke ind i himmelen. For at leve af affiliate marketing skal du benytte søgemaskineoptimering og du skal benytte flere annoncenetværk.

  2. @Søren Hvis du vælger en blogspot bliver det bare lidt op af bakke, først og fremmest i forhold til at få gode placeringer i SERP, men også når det handler om at blive taget seriøst. Eget domæne virker langt mere troværdigt!

    – Alexander Larsen

  3. Jeg vil klart anbefale, at man køber eget domæne. Det giver meget mere frihed i forhold til valg af CMS, design og domæne. Det er lidt surt, hvis man skriver 3-400 artikler og så kommer i tanker om, at Blogspot ikke kan nok.

    Det er også vigtigt med troværdighed og seriøsitet. Men jeg synes ikke, man skal spekulere for meget over design. Den højeste klikfrekvens havde jeg i gamle dage, da jeg sad med html og php og lavede de mest elendige designs. Nogle grinte af designet og strukturen – men så viste jeg indtjeningen på siderne.

  4. Gennem det sidste års tid har jeg arbejdet en del med Joomla CMS. Det er et rent helvede at komme igennem. Men når man har fået styr på det – især SEO’en, som er helt forfærdelig i Joomla – så bliver man glad for det, fordi det kan så meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *