Lyd i powerpoint 2007 – hvordan sætter man lyd i PP

1) Tryk på fanen “Indsæt”

2) Tryk på “Lyd” helt ude til højre.

3) Vælg en lydfil.

4) Nu kan du vælge, om lyden skal begynde, når der klikkes eller automatisk. – Dette kræver lidt forklaring:

Lad os sige, at du har 3 dias i dit PowerPoint show. Du har klikket på dias nr. 2 og går nu igennem punkterne ovenfor fra punkt 1. Når du vælger lydfilen, kommer der et højtalerikon på dias nr. 2. Nu kan du vælge, at musikken automatisk skal begynde, når du når frem til dias 2 i fremvisningen af dit show. Men ikke før.

Men den anden mulighed (“når der klikkes”) giver dig mulighed for at klikke på højtalerikonen med musen (under fremvisning) og på den måde sætte musikken i PowerPointen i gang.

Heldigvis kan man hele tiden lave indstillingen om. Klik blot én gang på højtalerikonen og vælg “Indstillinger” øverst til højre. Du kan også flytte ikonet til et andet dias. Du skal blot højreklikke på det og vælge “Klip” – og gå så ind i et andet dias og vælg “Sæt ind”.

I indstillinger kan du naturligvis også justere på alt mulig andet, når du arbejder med lyd i PowerPoint.

Tip: Knappen “Lyd” er delt i to. Den øverste del giver dig mulighed for at hente en lydfil et sted på din computer. Den nederste del giver flere forskellige muligheder. Fx kan du vælge at optage din egen lyd og kan således lave fede voice overs til din præsentation.

Spørgsmål eller kommentarer smides nedenfor.

Tak, fordi du bruger Computeraben.dk

2 tanker om “Lyd i powerpoint 2007 – hvordan sætter man lyd i PP

  1. Hvis jeg f.eks. har 4 dias og på 2 dias skal have lyd på. Jeg har indsat lyd og den skal spille i medens flere ting pop er op. På dias 3 skal der ingen lyd være. Hvordan skal man gøre for at slå den fra?

    ps. har kun kunne få den til at spille hele tiden ved automatisk på alle dias.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *