Kategorier

Print screen på PC og bærbar hvordan (screendump)

Screendump på PC:

Hold CTRL nede og tryk på Prt SC (se knapperne til højre for F12).

Når du trykker Prt SC, mens CTRL er nede, tager den et billede af det, som er på skærmen.

Du får billedet frem ved at gå ind i et program, som kan vise billeder. Det kan fx være Word. Her skal du trykke CTRL + V, så bliver screendumpet indsat.

Smid en kommentar, hvis du har spørgsmål.

Screendump på bærbar

1) Nederst til venstre på tastaturet har du knappen “Fn”. Den holdes nede, mens du trykker på knappen “Prt Scr” (øverst til højre på tastaturet).

screendump-baerbar

 


2) Når du har trykket, så kan du gå ind i fx Paint – og tryk så “Redigér” og så “Sæt ind”. Du kan også gå ind i Word – højreklik og tryk “Sæt ind”.

Det er altid godt at kunne lave en billedkopi (screendump) af det, som ses på skærmen. Og det er ikke nødvendigt med et print screen program. Så hvis du ledte efter et sådant program, så spild ikke mere tid.

Hvis du ikke kender denne funktion, så hør lige her: Det kan lade sig gøre at kopiere det, som ses på skærmen – og så indsætte billedet et andet sted, fx i Paint:

print screen funktion på bærbar

Ja, sådan laver du altså print screen funktionen på din bærbare computer. Det er lidt anderledes end på den stationære.

Det var print screen funktionen på den bærbare. Så ved du, hvordan.

Mange anvendelser

Når man skal illustrere sit arbejde for andre, er print screen meget brugbart. Man kan eksempelvis bruge det, hvis man vil vise et layout fra en hjemmeside. Nogle gange kan det også bruges til at dokumentere noget, eksempelvis hvis du har fået en melding på skærmen om, at noget er betalt.

I de nyere Windows-systemer kan du også bruge “Klippeværltøj”-appen. Klik på forstørrelsesglasset nederst til venstre på din pc. Skriv Klip, åbn programmet. Fordelen – i forhold til print screen eller skærmprint – er, at du kan vælge en del af skærmbilledet.

Print screen

Har du problemer med denne funktion? Læg et par ord…

Fjern annonce
saxo bøger online

5 kommentarer til “Print screen på PC og bærbar hvordan (screendump)”

Når man bruger Windows 10 er der jo også et klippeværktøj Det fungerer lidt bedre fordi man kan vælge hvad der skal skæres ud i stedet for at den tager screen shot af hele skærmen.

Hej jeg vil gerne have at mit print screen skal printe direkte ud efter jeg har taget et klip. i stedet for at jeg skal først trykke på print screen og tage klip derefter vælge send til printer og vælge printeren. hvordan indstiller jeg til det så mit print screen knap printer ud lige efter mit klip?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring