Hypnotiske tekster – En god bog om tekstforfatteri

Før jeg glemmer at nævne det, skal jeg lige sige, at Joe Vitales bog “Hypnotic writing” ligger frit tilgængeligt for alle på Google Books – hele bogen – se den her (når du kommer ind på siden, skal du klikke på billedet af coveret).

Enhver tekstforfatter bør læse den og bruge de god råd og lære af de gode eksempler. For man kan altid blive bedre. Den kan bruges som en manual for tekstforfattere.

Hvad jeg har understreget i bogen

Jeg har understreget meget. Et sted havde jeg endda lavet dobbeltstreger ude i siden. Nemlig det sted, hvor Vitale fortæller, at vores læsere hele tiden kommer til at stille spørgsmål til en tekst, mens de læser den. Og det er en tekstforfatters opgave at sørge for, at de får svar på det hele. Man skal kunne forudsige alle spørgsmålene og sørge for, at alt er besvaret fuldt ud til sidst.

Et andet sted have jeg tegnet en stor smiley. Hvad stod der? At mange firmaers hjemmesider… nej bare rolig, jeg vil ikke til at brokke mig over alle skrivefejlene… At mange firmaers hjemmesider viser tekster, hvor firmaet bliver ved med at fortælle om sig selv (vi bestræber os på at…), når de altså ikke bruger pladsen på at tigge os om at købe noget. Og et andet steder hævder Vitale, at 80 % af alle tekster fejler, fordi de behandler kunderne som idioter.

Let us resolve to be masters, not the victims, of our history, controlling our own destiny without giving way to blind suspicions and emotions.
– J.F. Kennedy

Et fint citat, som ikke synes at have nogen relevans for denne tekst. Men du kiggede alligevel på det? Citater er spændende for læseren. Brug dem.

Bogen fortæller os flere steder, at vi skal skrive så enkelt og godt som muligt. Slet nogle af dine ord, og slet endnu flere, indtil din tekst for sagt tingene helt klart og enkelt uden alt mulig støj, som forvirrer læseren.

Noget af det gode ved sådan en bog er, at den kan bruges til alle former for handel. Det gør ingen forskel, om du vil sælge hundetrimmere eller transportbure eller nye løbesko. Hans tips passer til det hele.

Tak, fordi du læste med…

2 tanker om “Hypnotiske tekster – En god bog om tekstforfatteri

  1. Hej Marcus
    Du har helt ret i, at man altid kan blive bedre. Jeg har arbejdet som tekstforfatter i årevis, men lærer stadig nyt. Det sjove er, at man fra tid til anden selv tror, at nu er man “udlært”. Men det bliver man aldrig – og heldigvis for det!
    Mvh.
    Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *