Gratis Søgemaskineoptimering Google – Effektive og enkle tips her

– Denne side opdateres løbende.

(Se flere indlæg om søgemaskineoptimering nederst på siden)

Når man har fået lavet en hjemmeside, står man tilbage med et helt centralt spørgsmål: Hvordan bliver min hjemmeside synlig på google?

Det skal vi se på i denne artikel.

1) Få så mange som muligt til at linke til dig, helst fra så mange forskellige sider som muligt, og helst fra “vigtige” sider. Man kan diskutere, hvad der præcist ligger i det sidste. Men i hvert fald er det bedre at få links fra sider, som er velbesøgte, og som har mange indgående links. Computeraben.dk

En velkendt strategi hedder “linkbaiting”. Det handler om at lave indhold, som folk får lyst til at linke til. Det kan fx være en side med top 10 over et eller andet, gode tips, konkurrencer eller i det hele taget bare godt indhold. Du kan få en liste med 40 måder at gøre det på her.

Du kan også sende artikler til andre sider og spørge, om ejerne af siderne vil udgive dem med links til din side.

Det er også godt, hvis selve linket til din side består af et vigtigt søgeord. Hvis du fx vil være synlig på ordet “antivirus”, skal der stå “antivirus” i linket (som her). Men brug ikke det samme ord til alle dine links. Computeraben.dk

Og glem ikke, at links på din egen side (interne links) også har betydning. Hvis hovedsiden fx handler om antivirus, så link til hovedsiden fra mange af dine undersider.

2) Lav gode tekster, som indeholder de søgeord, som du gerne vil findes på. De højtplacerede sider har en “søgeordstæthed” på 1 – 2 % (det varierer en del). Tekstforfatning spiller en stor rolle i søgemaskineoptimering.

En nyere undersøgelse har vist, at der er en lang række fordele ved længere tekster. De får flere indgående links, og tro det eller ej: De sælger bedre. Det viser sig også, at folk har langt større tendens til at dele lange artikler på de sociale medier som fx Facebook og Twitter.

Men artiklen skal ikke kun være lang. Den skal også være god.

3) Placér søgeord i titlen på hjemmesiden. Det har meget stor betydning for din placering hos Google.

Herunder ser vi en søgning på “indholdsfortegnelse i Word”. Bemærk titlerne.

… her kan Google-søgere se, hvad din side indeholder. Virker det spændende og relevant, vil de klikke på titlen. På denne måde kommer der mere trafik, og samtidig påvirker det fænomenet “tilpassede søgninger”. Søgeresultater tilpasses til den enkelte bruges præferencer (hvis dette ikke er slået fra).

Og husk: Aldrig samme titler på flere sider. De skal alle have en helt unik sidetitel.
Computeraben.dk

4) Søgeord i overskrifter. De tillægges stor værdi. Der er tale om koderne h1, h2 etc. Her er fx h2-overskriften:

Søgemaskineoptimering – Gratis råd

søgemaskineoptimering-gratis-seo

5) Brug søgeordsværktøj. Det kan godt lade sig gøre at undersøge, hvad folk søger efter på nettet og hvor ofte. Brug fx Googles Søgeordsværktøj. Her kan du indtaste søgeord og se deres hyppighed. Og værktøjet kan meget mere end det! Det hører med til seriøs søgemaskineoptimering.

Du vil opdage, at folk sjældent søger med et enkelt ord. De tilføjer noget mere end det. Fx bynavne eller tillægsord som “ny”, “brugt”, “billig”. Inden for søgemaskineoptimering kan man fx prøve med søgemaskineoptimering blog, gratis, Joomla osv. Det ser også ud til, at det er blevet mere populært med spørgende sætninger.

Googles søgeforslag i selve søgemaskinen giver også et indblik i, hvad folk søger efter. Gå efter længere søgesætninger. Med mindre du forsøger at blive synlig på noget, som næsten ikke findes på nettet.

Kig også på Google Trends. Her kan du indtaste et søgeord og se, hvor populært ordet er – og har været. Det er muligt at afgrænse geografisk, hvilket kan være relevant for nogle.

6) Tjek de andres indgående links. Det kan fx gøres med værktøjet Majestic SEO. Det er også en god idé at undersøge linkenes ankertekst, dvs. det, som der står i linket.

7) Lær fra de professionelle. Mange af de sider, som er højtplaceret på Google ved søgninger på “søgemaskineoptimering”, giver gode gratis tips.

Det kan også være interessant og lærerigt at se eksperternes Youtube-videoer. Her ser vi fx Matt Cutts (software engineer hos Google) give nogle tips om søgemaskineoptimering til små forretninger:

8 ) Få lavere bounce rate. Når du bruger Google Analytics (nævnt ovenfor), kan du også se den såkaldte ‘bounce rate’. Det er procentdelen af besøgende, som kun ser én side, før de forlader dit site. Det siges, at en alt for høj bounce rate kan være negativt for din sides placering. Og for de fleste er det i det hele taget godt at få folk til at kigge på mere end én side. Brug fx fængende overskrifter, som gør, at man får lyst til at læse én af artiklerne. Find på et eller andet, som gør, at man får lyst til at blive på din hjemmeside.

9) Undgå duplicate content. Duplicate content opstår, når nogen bruger den samme tekst på flere sider. Enten på samme domæne (på forskellige undersider) eller på forskellige domæner.

Brug aldrig den samme tekst mere end ét sted. Og hold øje med, at der ikke er nogen, der kopierer dine tekster. Det kan du fx gøre ved at bruge Copyscape. Du kan også tage en længere sætning fra din side og smide den i Googles søgefejl. Ved at sætte den i citationstegn (“min sætning fra min side”) kan du få søgemaskinen til at finde sætningen, præcist som du har skrevet den.

Google er simpelthen nødt til at smide tekster ud, hvis de findes flere steder. For hvorfor skulle vi bruge en søgemaskine, som viser en liste med sider med det samme indhold? En ekspert har sagt, at duplicate content nok er et af de største problemer inden for søgemaskineoptimering i dag.

10) Få lavet en gratis SEO-analyse. På siden SEO Workers kan du få lavet en helt gratis SEO-analyse af din hjemmeside. Du indtaster bare din sides adresse, og herefter viser systemet over 10 forhold, hvor din side enten klarer sig godt eller dårligt i forhold til optimering hos Google. Med deres værktøj finder du altid noget, som du kan forbedre. Nogle gange finder SEO Workers alvorligt fejl, som er nemme at rette. Det giver bedre placeringer og mere trafik. Anbefales stærkt!

11) Optimér også dine billeder
På nogle af mine sider kommer der rigtig meget trafik fra billedsøgninger. Når man bruger billeder i højere opløsning, er der større chance for, at de bliver set.

Men Google ved ikke, hvad dit billede forestiller! Google kan læse tekst, men forstår ikke rigtigt billeder. Derfor må du fortælle Google, hvad dit billede forestiller.

Start med filnavnet. Når du tager billeder med et kamera, får filerne tit et navn, som består af nogle tal og andre tegn. Lav det om, så billedfilen hedder det, som billedet forestiller, fx mit-billede-af-en-panda.jpg. I billedkoden kan du også fortælle søgemaskinen, hvad det forestiller: <img src=”http://www.minside.dk/mit-billede-af-en-panda.jpg alt=”panda”>. Brug alt-tag.

Billedet bliver også søgemaskineoptimeret, når du placerer tekst ved det. Her er det vigtigt at bruge alt-tagget, for hvis du fx laver en artikel om Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal og placerer et billede af Pia, så kan der ske det, at Google viser Villy, når du søger efter “Pia Kjærsgaard”. Alt-tagget er meget effektivt til at undgå denne fejl. Prøv evt. selv at søge efter personer på Google. Du vil blive overrasket over, hvor mange fejlvisninger der er.

12) Semantik – Forstår Google, hvad du mener med dine ord? ‘Semantik’ er læren om ordenes betydning. Emnet er relevant for søgeoptimering, fordi det kan bruges til at forstå, hvordan søgemaskinen forstår ord og sætninger. Eksempel: Hvis jeg søger med ordet “Jaguar”, får jeg tekster om biler og om et rovdyr, som kaldes ‘jaguar’. Søgemaskinen ved ikke, om du mener det ene eller det andet. Hvis jeg laver en side om rovdyret ‘jaguar’, vil søgemaskinen normalt kunne gætte, at der er tale om et dyr, fordi mine tekster indeholder andre ord, som har relation til rovdyret jaguar og ikke til bilen. Det er tekstens kontekst, der afslører det. Ofte bliver teksterne bedre, hvis man gør lidt ekstra ud af at finde ord, som har en betydningsmæssig relation til dine vigtige søgeord.

13) Brug et SEO Bureau – Hvis du vil overlade SEO’en til andre, er det klogt at undersøge følgende:

a) Hvilke referencer har de? Dvs. hvilke firmaer har de arbejdet for, og er der udtalelser?

b) Hvordan ranker de selv på centrale søgeord, fx “Søgemaskineoptimering” eller “SEO”?

c) Kan de forklare, hvad de har tænkt sig at gøre for at få din side højere op i Googles (eller andre søgemaskiners) resultater.

d) Lover bureauet noget, som lyder til at være for godt? Husk på, at der er kun én, som kan være nummer 1 på et søgeord.

14) Få udført professionel korrekturlæsning af dine tekster på siden. Ja, du læste rigtigt. Stavefejl har betydning for din placering i Googles søgeresultater. Når siden er formuleret rigtigt, viser du Google, at du ikke bare har lavet en simpel Translate af en anden side, ligesom det vidner om seriøsitet.

Denne side opdateres løbende

Gode links om emnet:

Wikipedias artikel om søgemaskineoptimering

Googles begyndervejledning i søgeoptimering på Webmaster tools

Gode videoer om søgeoptimering:

Martin Thorborgs gode råd:

Læs flere indlæg om søgemaskineoptimering: Brug søgefunktionen øverst.

3 kommentarer til “Gratis Søgemaskineoptimering Google – Effektive og enkle tips her”

Super gode tips du giver i artiklen. Der er dog en del flere ting som man burde læse hvis man vil videre indenfor SEO.

Men grundlæggende er det en meget god artikel som hjælper med at få en forståelse af hvad SEO er.

Yahoo Site Explorer linket fik jeg ikke meget ud af. Jeg blev sendt vider til en eller anden underlig side, hvor man kan oprette en konto i Bings webmaster tool.
Ellers rimelig brugbar side:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring