Fjerne datoer fra meta tags i dine WordPress indlæg

Jeg fjernede for lang tid siden mine datoer i WordPress-indlæggene på denne side. Men det viste sig, at de stadig dukkede op i søgeresultaterne i søgninger på Google.

Jeg har undersøgt de mange muligheder, der er. Og igen: Jeg troede faktisk, at man kunne slippe for dato tags ved at slette dem i temaets filer. Men det ser ud til, at Google alligevel godt kan tilføje en dato.

Den nemmeste metode er at installere dette plugin: Date Exclusion SEO.

Der findes også en metode, som går ud på at tilføje koder i filen functions.php i dit tema. Der ligger en kort og god forklaring her: Kode til at fjerne dato i meta tag.

Hvad virker så?

Jeg har testet dette indlæg – og det virker. Jeg har både brugt det nævnte plugin og den anden metode, hvor man roder i functions.php. Jeg ved ikke, om det er den ene eller den anden, der virker – måske begge to. Så nu er det slut med datoer i søgeresultater. Fra i dag vil jeg så tjekke, om det har nogen virkning på trafikken.

Hvorfor fjerne dato i meta tags?

Det er måske en smagssag. Men personligt synes jeg ikke, at der skal være dato i søgeresultaterne. Når man skriver en artikel, kan indholdet jo ofte være relevant i mange år, men når man kan se, at den fx er et halvt år gammel, så vil nogle måske fravælge den til fordel for en artikel, som kun er 1 måned gammel. Det er naturligvis ikke sikkert, at brugere af nettet opfører sig sådan, men hvis de gør, så er det en fordel ikke at have dato på.

Det afhænger nok lidt af, hvilket emnet bloggen centrerer sig omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *