Kategorier
Internet

Hvem har grundlagt Google?

Brugte bøger på DBA (reklame):
Se flere...

Google blev grundlagt i 1998 af Larry Page og Sergej Brin. Begge har uddannet sig inden for computer science på bl.a. Stanford University i USA. Computeraben.dk

Google er først og fremmest kendt som søgemaskine. Firmaet tjener deres penge gennem reklamer/reklameteknologi, søgemaskine, cloud computing og software og hardware. I henseende til reklamer er de især kendt for Google Adwords og Adsense. For ejere af hjemmesider findes det kendte Analytics og Webmaster Tools, som kan spore aktiviteter på en hjemmeside, eksempelvis antal besøg, lande, sidevisninger m.m.

Vidste du fx, at Google har udviklet systemet Google Alert, som giver dig mulighed for at holde øje med, om et bestemt ord bliver nævnt på nettet. Du kan fx skrive dit fulde navn i Alert og herefter modtage en besked, når det bliver nævnt et eller andet sted på nettet.

De har også udviklet et meget effektivt nyhedssite, som giver dig mulighed for at se nyheder fra tusinde forskellige kilder. Dette hedder Google News (https://news.google.com/).

De to opfindere af Google er i dag stenrige. Siden de opfandt deres søgemaskine (de var ikke de første), er deres formue steget og steget. Pålidelige kilder viser, at de hver især har over 50 milliarder dollars.

Filantropi

Filantropi betyder, at man hjælper andre mennesker. Google har med systemet google.org været med til at bekæmpe problemer lige fra fattigdom til globale miljøproblemer.

Your Score:  

Your Ranking:  

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.