Kategorier
Hjemmeside

Korrekturlæsning af din hjemmeside

Der er ingen overdrivelse, når jeg hævder, at jeg stort set altid kan finde stave- eller grammatikfejl på en hjemmeside. Uanset hvilken vi taler om. Korrekturlæsning er svaret.

Og det er egentlig ærgerligt for ejeren. Uanset om siden fungerer som webshop eller til info om ens ydelser, vil stavefejl altid give brugeren et rigtig dårligt førstehåndsindtryk. Det problem kan du løse med professionel korrekturlæsning.

Kan det betale sig at spare?

Nogle kan klare det selv. Andre vælger at få et bureau til at gøre det. Når nogle fravælger bureauet, er det selvfølgeligt for at spare penge. Men med en pris på ca. 30 kr. pr. side er der ingen grund til at spare. På en hjemmeside vil der måske være tale om tekstredigering af 10 sider. Hvis du også synes, at det er for dyrt, kan du jo bare få rettet de vigtigste sider, fx forsiden og kontaktsiden.

En professionel korrekturlæser retter stavefejl, tegnsætning og grammatik. Du kan også få udarbejdet en generel vurdering af sproget, fx i forhold til forståelighed. En hel anden mulighed er at få din korrekturlæser til at skrive det hele, dvs. som tekstforfatter.

Et par råd med på vejen, når du bestiller korrekturlæser

Kommunikation er nøgleordet. Tal eller skriv så meget som muligt med din korrekturlæser. Vær sikker på, at I forstår hinanden. Lav en liste med forventninger til arbejdet. Ellers kan du risikere, at din korrekturlæser bruger flere timer på noget andet end det, som du havde forventet. Igen: Kommunikation af den klare slags kan løse problemet.

https://www.marcusjanby.dk/

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring