Kategorier
Internet

Når du skal købe hundeartikler på nettet

Der kommer flere og flere af dem. Webshops.

Har du styr på, hvordan du vælger den rigtige webshop, når du skal købe hundeartikler? Og hvorfor lige snakke om hundeartikler i forbindelse med webshops?

Én af udfordringerne ved at købe hundeartikler er, at der i nogle tilfælde er tale om forholdsvis store genstande som fx transportbure til hunde. Derfor er det en rigtig god idé at få helt styr på, hvilke leveringsbetingelser der gælder.

Levering

En god webshop har et tydeligt link til en side, der forklarer alle leveringsbetingelserne. Forklaringen skal være kort og forståelig, ellers er der gode grunde til at vælge én af de andre online-butikker. Typisk får man at vide, at leveringen er gratis, når man køber for X antal kroner. Denne aftale er nem at forstå, og butikken kan ikke løbe fra sit ansvar. Andre steder bliver det lidt mere kompliceret. Personligt er jeg ikke meget for at handle i en butik, som har udarbejdet en uklar beskrivelse af betingelserne. Og dens slags butikker findes rent faktisk. De skriver for eksempel, at for visse varer er fragtprisen højere. Men det er bare ikke altid, at de viser, hvilke der er tale om. Der vil typiske være tale om de store produkter som fx transportudstyr til hunde, bure m.m. Det er vigtigt, at man som køber ved, præcist hvad man skal af med.

E-mærket

Når en butik har e-mærket, betyder det, at shoppen er blevet undersøgt af uvildige eksperter, som ikke har nogen økonomisk interesse i at hjælpe det pågældende firma. Man bør dog ikke misforstå dette. For en butik kan sagtens være 100 % troværdig, selv om den ikke har et e-mærke. Fx ser man ofte, at meget store og kendte firmaer ikke har e-mærke. Det er ikke nødvendigt, fordi de har et godt renomme.

Trustpilot

Jeg googler ofte firmanavnet + Trustpilot. På denne måde kan jeg se, hvor man stjerner firmaet har fået. Hvis der kun er tale om et mindre antal anmeldelser, så kan man ikke regne med vurderingen. Men ofte kan deres rating bygge på flere hundrede anmeldelser. I disse tilfælde kan man godt regne med, at det siger noget om butikkens kvalitet.

Samling af annoncer for produkter

Nogle sider samler produkter fra flere forskellige sider, således at du har mere samlet ét sted. Dette kan være en fordel, hvis man søger nogle helt specifikke mål og i øvrigt gerne vil have noget prissammenligning. For priser på nettet kan variere meget, og nogle gange er der gode tilbud at hente. Man kan fx sammenligne priser på Pricerunner. Hvis du vil se en side, som samler produkter for hundeartikler et sted, er der denne: Hundegaardtilsalg.dk. Siden, som der linkes til viser en samling af transportbure til salg. Der er tale om produkter fra flere forskellige butikker, hvilket giver et større samlet udvalg. Siden linker kun til butikker, som har fået gode anmeldelser på nettet, fx på Trustpilot. Når man klikker på et billede, bliver man sendt videre til den pågældende butik. Der er også andre produkter end burene.

Betaling

Hvis ovenstående forhold er i orden, dvs. gode anmeldelser og evt. e-mærke, så burde man ikke være utryg ved at tage kreditkortet frem. Men hvis du stadig er usikker i din handel på nettet og frygter, at nogle derude tager dine kreditkortoplysninger, så kan du vælge betalingstjenesten Paypal.dk. Fordelen ved at bruge Paypal er, at man tanker op på siden. Dvs. tanker op med penge, som du selv vælger at overføre fra din bank til Paypal. Når pengene er på Paypal-kontoen, kan du betale diverse steder. Det er bare ikke alle webshops, der bruger Paypal. Det er et meget sikkert system. Den sikkerhedsmæssige fordel er, at du aldrig kan miste mere end det, som du har sat ind på din konto. Hvis du eksempelvis vil købe en ting i udlandet og ikke ved noget som helst om sælgeren, så kan det være betryggende at overføre med systemet.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring