Kategorier
Hjemmeside

Korrekturlæsning af din hjemmeside

Når du har klaret alt det med design og funktionalitet, så er der én ting tilbage: Korrekturlæsningen af hjemmesiden.

Her er en guide, som hjælper dig med at gøre din korrekturlæsning næsten perfekt.

1) Nutids-r
Har du husket nutids-r i dine udsagnsord? Fejlene ses fx i denne sætning: “Han referere til det, der står i bogen”. Man kan ikke høre, at der skal være et R sidst på ordet. Løsningen er enkel: Prøv at indsætte et andet ord, fx “synger”. Her kan man tydeligt høre, at der skal være et R.

2) Egennavne med stort. Har du husket at stave alle dine egennavne med stort. Det gælder fx navne, efternavne, byer, lande, titler på bøger m.m.

3) Har Word understreget noget i teksten? Hvis du ikke har skrevet din tekst i Word, men måske direkte i dit CMS, så kopiér det til Word, og find flere fejl.

4) Hvad med kommaet? Står det rigtigt?

5) Er ordene bøjet rigtigt? Lad os tage et eksempel: En indvandrer, flere indvandrere, alle indvandrerne. Og så hedder det “at indvandre” og “jeg indvandrer”. Det er rigtig mange, som laver fejl i den slags eksempler. Det handler om korrekt bøjning af ord. i flertal, bestemt flertal osv.

6) Fagtermer. De er mere vigtige end de andre ord. Hvis man fx har en side om it, så er det meget uheldigt, hvis man fx staver server eller computer forkert

Det giver et meget bedre førstehåndsindtryk, når der ikke er stave- og tegnsætningsfejl i teksten på en hjemmeside. Og så er det ret nemt at fjerne det værste, når bare man gider bruge lidt tid på det.

Du kan i øvrigt læse mere om retskrivning på dsn.dk (Dansk Sprognævn), hvor der også er en opdateret ordbog online. Gratis selvfølgeligt.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring