Kategorier
Lidt af hvert

Hvad er et webhotel – For absolut begyndere…

Brugte bøger på DBA (reklame):
Se flere...

Hvis du vil lave en hjemmeside, så skal den ligge på et webhotel. Webhotellet er lidt forenklet sagt en stor computer (server), som kan indeholde masser af hjemmesider, som alle på nettet kan se.

Hvis man ikke havde dem, var man faktisk nødt til at lave sin hjemmeside derhjemme og så koble sin egen computer på nettet. Men det ville være meget besværligt. For så skulle din computer være tændt og koblet på 24 timer i døgnet.

Det gode ved nutidens webhoteller er, at du kan få en gratis hjemmeside med i købet. Helt uden besvær.

Et simpelt webhotel behøver ikke være dyrt. Hvis det bare er til din hobby-hjemmeside og der ikke stilles store krav til trafik, plads m.m., så kan du sagtens få det for ca. 10 kr. om måneden. Ofte er prisen på 12 kr. om måneden alt inklusive – også hjemmesiden.

Hvad med hjemmesiden?

I dag kan du nemt og hurtigt få hjemmesiden lavet automatisk hos dit webhotel, og det koster ikke ekstra. Så for 12 kr. om måneden kan du sagtens få din egen side op at køre.

Den absolut letteste måde er at bestille et webhotel et sted. Derefter venter du et døgns tid på at få et kodeord, så du kan logge på hotellet. Lad os nu sige, at det fx er One.com (som altså tilbyder webhotelplads). Så får du kodeord pr. mail. Du logger ind. Og nu kan du vælge et gratis webdesign. Klik et par gange, og det kører. Herefter kan du smide tekster, billeder, videoer ind på siden, hver gang du logger ind.

Links:
Wiki om webhotel. Forklarer det kort og godt.

DK Hostmaster forklarer lidt om domænenavne. Grundlæggende info om at eje et domænenavn. DK Hostmaster kan svare på alt desangående. Her kan du i øvrigt også undersøge, om domænenavne er ledige (ligesom du kan undersøge det på det websites, der tilbyder hosting/webhotel). Du kan også se, hvem der ejer forskellige hjemmesider. Det er blot at bruge deres enkle søgefunktion, hvor man indtaster en bestemt www, og så ser man hvem der ejer det.

Trustpilot om webhotel. Siden giver alle mulighed for at sige deres mening om forskellige hoteller. Her kan du se, hvor gode eller dårlige anmeldelser de har fået. Nu skal man ikke altid stole blindt på den slags evalueringssider. Men hvis der er over 1000 anmeldelser, så siger den gennemsnitlige vurdering alligevel en del. Man bør dog være opmærksom på, at denne branche er præget af meget store forandringer. Det betyder ganske enkelt, at et webhotel, som har fået dårlige anmeldelser i år, ikke nødvendigvis er dårlige længere fremme. De ændrer sig meget.

Hvilket CMS?

Et CMS er det system, som du skal bruge til at styre hjemmesidens indhold. Der findes flere gratis CMS’er. Der er tale om de såkaldte open source systemer. Når du har bestilt dit billige webhotel, kan du installere et open source cms, fx WordPress. De fleste webhoteller tilbyder i dag, at du kan få det installeret hos dem med et par klik. Det er også gratis at få installeret på webhotellet. Hvis du er begynder, så start evt. med WordPress, som er mere enkelt end fx Joomla.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.