Kategorier
Internet

Skal jeg vælge open source CMS til hjemmesiden?

Brugte bøger på DBA (reklame):
Se flere...

Tidligere var jeg lidt skeptisk. Men i dag ved jeg, at open source CMS er det rigtige valg.

Tidligere kunne der måske være lidt problemer, fx med at finde et godt design og få nogle gode funktioner.

Men i dag kan det sådan set alt, hvad der er nødvendigt.

Er du nybegynder, vil jeg anbefale WordPress. Blandt de lidt mere avancerede systemer har vi Joomla og Drupal. Men egentlig ser jeg ikke nogen grund til at vælge andet end WordPress som open source cms.

WordPress CMS

Lad os tage WordPress først. Det er for det første 100 % gratis, og du kan lave så meget om i det, som du synes, også i designet. WordPress CMS er først og fremmest til den, som vil lave en enkelt blog, hvor brugerne har mulighed for at kommentere indholdet. Du kan selv styre, om kommentarerne skal godkendes først, eller om de bare kommer ud med det samme.

Med WordPress kan du vælge mellem hundredevis af forskellige gratis designs. Hvorfor vil nogle designere lægge gratis designs ud til os? Fordi de har et link i bunden af siden. Altså et lille link til deres egen side. De beder dig høfligt om ikke at fjerne dette link. Når de har links fra masser af sider, så får de selvfølgeligt store fordele.

WordPress CMS Extensions eller PLugins

Et plugin til WordPress er et lille program, som giver ekstra funktioner. Lad os fx sige, at brugerne skal kunne give en vurdering af dine artikler, så kan du indsætte et plugin, som sætter fem stjerne ind på hver artikel. Herefter kan alle trykke på det antal stjerner, som de finder passende. Et plugin kan også bruges i forhold til søgemaskineoptimering m.m.

Enkelt CMS

Hvis du er begynder inden for open source CMS’er, så er WordPress et godt sted at begynde. Det er meget enkelt, og man lærer hurtigt at bruge det uden at lave en masse fejl.

Se evt. mere om hjemmesider i kategorien “Internet”

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.