Kategorier
Bliv ekspert til Word

Korrekturredskaber i Word

Som tidligere korrekturlæser husker jeg Words korrekturredskaber som et af de vigtigste redskaber i arbejdet. Det er jo tit vigtigt, at man kan vise andre, hvad der er blevet rettet i teksten – og det er især en fordel, hvis andre har mulighed for at acceptere eller afvise en ændring i teksten.

Start registrering af ændringer:

Tryk på fanen Gennemse. Vælg “Registrer ændringer” (knappen er delt i to, vælg den øverste del).

Nu vil programmet tydeligt vise alle ændringer. Det betyder, at et slettet ord ikke forsvinder – det er blot markeret som slettet. Nu kan andre læsere af teksten højreklikke på ændringen og vælge, om de vil acceptere eller afvise ændringen. Redskabet er et must til korrekturlæsning.

Indsæt kommentar

Nogle gange er man nødt til at uddybe sine ændringer lidt. Derfor er det godt at bruge funktionen “Ny kommentar”.

Tryk på fanen Gennemse ligesom før. Marker et ord og tryk Ny kommentar.

Hvis du tilbyder tekstredigering, kan jeg anbefale at lave en aftale med kunden om, at der ikke skal registreres ændringer, men at du blot retter det og giver den færdige version tilbage. Problemet med at bruge korrekturredskaberne er, at du ikke kan være sikker på, at modtageren får set alle registreringer efter. Resultatet kan være en tekst, som stadig indeholder fejl. Så hvis du aftaler med kunden, at hun skal kunne afvise eller acceptere ændringer, så skal man være helt enige om, at det er kundens ansvar, at det bliver tjekket grundigt nok.

Når man foretager ændringer, vil man efterfølgende – ved hver ændring eller kommentar – kunne se, hvem der har foretaget ændringen. Fører man musen over en ændring, står der således “Rettet/indsat af…”.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring