Kategorier
Internet

Gratis hjemmeside med gratis hosting – Hvilke muligheder har jeg?

Hvis du er sikker på, at du hverken vil betale for webdesign eller webhotel, så er der stadig mange muligheder. Her er nogle af de mest populære. Jeg har selv prøvet dem.

WordPress hjemmeside, gratis hosting

WordPress er et af de mest populære systemer (CMS) til at lave enkle og brugervenlige blogs. På siden https://en.wordpress.com/signup/ kan du oprette din egen side. Det er helt enkelt, og installationen går meget hurtigt.

Der er sådan set kun et problem. Du kan kun vælge en webadresse, som efterfølges af “wordpress.com”. Så hvis du vil have en side, som skal handle om fx webhoteller, så kan den hedde webhoteller.wordpress.com – hvis den altså ikke er taget af en anden bruger.

Du skal have en e-mail-adresse for at oprette en bruger.

Google hjemmeside med hosting

Tag et kig på http://www.google.com/sites/help/intl/en/overview.html. Her skal man først oprette en Google Account. Dette kan være godt af flere årsager

Når du har oprettet en Google Account, er det bare at gå her ind: http://sites.google.com

Er det nu også en god idé med gratis hjemmeside?

Nej, det er det langt fra. Mange tror, at det er dyrt at have en hjemmeside, men det er det ikke. Du kan have én for omkring 12 kr. om måneden. Du behøver blot at google “hosting” eller “webhotel”, så kommer der masser af gode tilbud. Jeg har naturligvis min mening om, hvad der er bedst. Det har jeg skrevet om her – Hosting One.

Her er et par fordele ved at vælge en betalingsløsning (vi er nede i 12 kr. pr. måned!). Prisen er ift. webhoteller i Danmark.

Service, eget domæne, webbureau og backup

Når du betaler for dit webhotel, så kan du stille spørgsmål i deres gratis service. Du kan også få dit eget domæne. Noget af det vigtigste er dog den gode backup-funktion, som et ordentligt webhotel bør have. Jeg har selv flere gode oplevelser netop med backup. Jeg har flere gange lavet nogle af de værste fejl i systemet. Så store fejl, at jeg måtte have hosting-udbyderen til at genskabe det hele. Jeg har prøvet det hos flere forskellige udbydere. Det ene sted kunne jeg vælge at genskabe det hele til en tidligere dato. Det er genialt, for så kan man bare eksperimentere med sine systemer uden at være bange for at lave fejl. Hos et andet webhotel fik jeg dem til at sende mig en ZIP-fil med alle data fra nogle dage tidligere.

Hvorfor i det hele taget have en hjemmeside?

Gemme vigtige data

For firmaer er der jo nogle indlysende fordele ved at være på nettet. De vælger et godt webbureau og kan evt. få dem til at hjælpe med det professionelle design. Som privat kan du også få store fordele ved at have en form for webhotel / hosting. Fx har du altid et sted, hvor du kan gemme dine data og hente dem overalt i verden. Fx kan du gemme dine Excel-filer, PowerPoint, noter, billeder osv. Ofte må man jo bruge 1-2 gigabytes – det er rigeligt til privat forbrug.

Have en hjemmeside med Adsense eller andre reklamer

Der findes mennesker, som tjener så meget på deres hjemmeside, at de ikke behøver gå på arbejde. Nogle har tjent millioner af dollars på bl.a. Google AdSense, som er et helt enkelt system, der giver dig mulighed for at sætte reklamer på din hjemmeside Man får en konto hos dem, helt gratis. Og så kan man downloade en lille kode, som sættes ind på din hjemmeside. Herefter gælder det om at få masser af trafik på siden. Det gøres ved at lave godt indhold og læse lidt om søgemaskineoptimering – det sidste handler om at gøre dit website synligt i søgemaskinerne. Du kan evt. læse om det her på siden – brug blot søgefunktionen øverst på siden.

Der findes også andre internet reklamenetværk, som er gode. Jeg bruger også Tradedoublers affiliate-netværk. Her kan man vælge at reklamere for bestemte produkter. Det foregår således, at man får provision, altså en vis procent af, hvad der bliver købt for. Eksempel: En person klikker sig ind på en side om hosting – han klikker på en reklame for emnet og køber herefter hosting. Nu skal ejeren af den side, hvor han så reklamen, have lidt for at have skaffet en kunde. Helt enkelt.

Er det svært at komme i gang?

Hvis man tager det stille og roligt og er klar til at bruge et par timer på at få det hele i gang, så er det ikke svært. Man skal lige sætte sig lidt ind i, hvordan man laver en hjemmeside – enten gratis eller en betalingsløsning.

Hvad er den nemmeste måde at starte på?

Det nemmeste, når vi taler om oprettelse af gratis hjemmeside, er at gå ind på Blogger.com. Opret en hjemmeside – skriv en masse, og find det sted i systemet, hvor der står “Indtjening”. Her kan du oprette en AdSense-konto og komme i gang med at tjene på annoncer.

Denne metode vil tage få minutter at starte op med. Jeg har selv lavet en Blogger.com-blog. Men jeg har ikke annoncer fra nogen netværk på den.

Så find på noget at blogge om.

Når man vil have et mere professionelt website, så bør man købe webhotellet og evt. bestille en designer eller vælger en open source-løsning.

Ordforklaringer

Hvad er et CMS – det er det system (program), som du bruger til at styre indholdet på din side. Når du skal publicere en artikel eller noget andet, så går du ind på dit CMS og laver det.
Hvad er open source – det er gratis software. Fx findes der noget, der hedder WordPress, som er et gratis CMS, som bruges meget til at lave enkle og brugervenlige blogs på nettet. Det er som nævnt meget populært.
Hvad er AdSense? – det er Googles reklamenetværk. Meget populært.
Hvad er backup? – det er kopi af dine data, så de ikke bliver væk. Det er noget af det vigtigste at huske på, når man arbejder med store datamængder.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring