Interne links Automatisk i WordPress

Det er altid godt at lave en god intern linkstruktur på sin hjemmeside. Da jeg for lang tid siden mest brugte alm. html-programmering, var det ret bøvlet at skulle lave links hele tiden. Men når man bruger CMS til at styre det hele, fx det gratis system WordPress, så kan man få lavet links automatisk.

Nogle er lidt skeptiske over for denne løsning, fordi det kan blive lidt kaotisk og svært at kontrollere. Et typisk problem kan fx se sådan ud:

Man får systemet til automatisk at lave ordet ‘søgemaskineoptimering’ om til et link til forsiden. Men pludseligt opdager man, at systemet på en bestemt side har lavet 13 links fra den samme underside, hvilket jo er for meget.

Men med WordPress plugin’et KB Linker sker det ikke. Det er et plugin, som giver sig mulighed for at vælge bestemte søgeord, som så skal linke til bestemte sider, helt enkelt.

Når man fører pilen over et af KB Linker genereret link, står der “More about SØGEORD”. Dette er meget nemt at ændre. Du åbner blot filen kb_linker.php i et tekstprogram og finder det sted, hvor der står “More about”. Man kan således ændre det til noget på dansk – jeg har dog bare valgt at fjerne de.

2 tanker om “Interne links Automatisk i WordPress

  1. Jeg har selv brugt SEO Ultimate, som har en lignende funktion indbygget, men problemet med denne måde at lave intern linkstruktur på er, at det ikke rigtigt lever op til de nye kvalitetskrav fra Google. Jeg tror at det er det værd, hvis man tager sig tiden til at lave det manuelt.

    Hvordan administrerer dette plugin ental vs. flertal på søgeord? Laver den link på hele ordet eller kun den del af ordet, der er registreret i plugin’et?

  2. Man skriver SØGEORD -> URL

    Man kan vælge, at den også skal linke på ordet i flertal, men det virker vist kun på engelsk. Det er nok det mest enkle link-plugin, der findes.

    Som jeg skriver i artiklen, er det nok en god idé at fjerne det der “More about…” i linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *