Sådan holder jeg min pc sund og hurtig. 3 Enkle trin

De fleste kender til situationen: Pc’en er hurtig, når man starter den første og anden gang. Og den bliver sikkert også ved med at være i et par uger, måske flere måneder. Men på et eller andet tidspunkt sidder man med en langsom computer.

Det er der flere grunde til. Jeg vil ikke opridse dem alle samme her, for de er alle nævnt i kategorien “Langsom computer” (se kategorier ude til højre).

I dette indlæg vil jeg fortælle, hvordan jeg holder min computer sund og hurtig. Jeg bruger selvfølgeligt nogle af de råd, som jeg selv har skrevet i kategorien “Langsom computer”.

Hurtig Computer
Hurtig Computer

Men det vigtigste for mig er, at jeg altid kan slette alt på pc’en og geninstallere det hele. Faktisk gemmer jeg næsten aldrig noget på min pc. Det er mange års erfaring, der har lært mig, at man aldrig skal gemme noget på pc’en. I hvert fald ikke noget vigtigt.

Brug en webdisk

Jeg holder mig til brugen af webdisks. Altså en mappe, som altid er online, og som jeg altid har adgang til. Det koster næsten ingen penge at oprette en hjemmeside, hvor man også kan gemme sine ting i mapper. Jeg bruger fx I123.dk og One.com – her kan du købe Site Webhotel, som de kalder det hos førstnævnte firma. For 11,25 kroner om måneden kan du bruge 3 GB – de er rigeligt. Bestil det på siden – efter et døgns tid (på hverdage) modtager du brugernavn og adgangskode. For at få adgang til mappen skal du lige downloade et såkaldt FTP-program. Der findes et par udmærkede gratis programmer på nettet. Når du har downloaded programmet, skal du som sagt bruge brugernavnet og koden for at få adgang. Hvis du bruger browseren Firefox, kan du også downloade et FTP-“Plugin”, som giver nem adgang fra browseren.

Nu er du klar til at bruge pc’en på en helt ny måde. Alt gemmes på webdisken, hvor du selvfølgeligt har lavet en rigtig fornuftig mappestruktur, så det er let at finde tingene. I de fleste FTP-programmer er der jo også en søgefunktion. Det betyder, at du (hvis du giver dine filer navne, som beskriver indholdet) altid kan søge efter dine ting.

Nu kan du altid geninstallere Windows, hvis der skulle være bøvl med pc’en.

Hvorfor ikke bare bruge USB eller lign.?

Det er også en mulig løsning.

Men der er bare bedre argumenter for at bruge en webdisk

1) Du ikke kan regne med altid at have USB-stikket på dig, når du skal bruge filerne (i øvrigt kan det nemt blive væk). I dag er computerne jo stort set altid koblet på nettet, og derfor er webdisken bedre.

2) Dine data kan gå i stykker eller forsvinde på USB-stikket.

Smid en kommentar, hvis du har en mening…

2 tanker om “Sådan holder jeg min pc sund og hurtig. 3 Enkle trin

  1. Hej ComputerAben.
    Du nævner de der forskellige webdiske. Men jeg tænkte, om man egentlig ikke også kunne bruge dropbox, som sådan en webdisk? – og det er i såfald gratis, på trods af man ikke har helt så meget plads:

    Mvh Klaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *