Hvornår skal vi ind i den digitale tidsalder?

Alle har én. Og den er koblet til nettet hele døgnet rundt.

Men det er ikke alle steder, man får brugt computere og internet på en fornuftig måde.

Se fx på skolerne. Her skal eleverne stadig slæbe rundt på tunge bøger og mapper, og kopimaskinen kører uafbrudt – selv om forlagene for længst er begyndt at tilbyde e-bøger. De er billige og bliver opdateret automatisk (så der er ikke noget dyrt genkøb, som ved de traditionelle bøger, som bliver smidt ud, fordi de ikke er nye nok).

Og de skal møde op hver morgen, eleverne. Mange fra udkantsområderne bruger en hel time på at komme i skole. Hvorfor (og det forstår jeg virkeligt ikke) laver man ikke virtuel undervisning, i hvert fald noget af tiden. Eleverne sparer tid, miljøet (CO2 etc.) vinder ved det, og de store pengebesparelser er indlysende for enhver.

Ja, de skal stadigvæk møde op fysisk nogle af dagene. Ellers får de ikke trænet deres sociale kompetencer og alt det andet. Det er rigtigt.

Men som supplement til undervisningen ville det virtuelle gavne alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *