Fjern Security Shield – Nem guide her

Pludselig fik jeg pop-up-beskeder på proceslinjen fra et program med navnet Security Shield. Egentlig ret flot rent designmæssigt. Og det virker også ganske troværdigt, når programmet viser, at det har fundet nogle filer, som jeg med fordel kan slette.

Med så ophører troværdigheden også.

For det første er det, som det vistnok allerede er antydet, lidt mærkeligt, at programmet pludselig ligger der, selv om jeg ikke har installeret det. Det er også mærkeligt, at det ikke figurerer på listen i funktionen “Tilføj/Fjern programmer”.

Og så er det både mærkeligt og irriterende, at programmet bliver ved med at spørge om alt muligt. Vælger man nej, nej og atter nej, bliver det bare ved med at spørge om det samme.

Når man googler lidt på navnet, bliver det helt tydeligt, at der er noget galt.

Så det skal væk.

Som sagt kan man ikke finde det i “Tilføj/Fjern” funktionen. Man kan tilsyneladende heller ikke bare slette programmet et eller andet sted på harddisken. Faktisk er det ret svært at slette.

Sådan løste jeg problemet: Gratis-Programmet Malwarebytes Anti-Malware (som har fået positiv omtale rundt omkring). Installér det, og lad det scanne pc’en.

Man kan vælge 1) Udfør en hurtig scanning. 2) Udfør en fuldstændig scanning og 3) en tredje mulighed, som kun er for dem, der vil betale for programmets ekstra features.

For mit vedkommende virkede det fint ved at vælge den hurtige scanning. Først prøvede jeg med nr. 2), som tager lang tid, men mistede tålmodigheden og prøvede den hurtige. Programmet findes hurtigt med en søgning på Google.

Nu har jeg valgt at lægge dette indlæg i kategorien “Langsom computer”. Jeg husker ikke, om pc’en rent faktisk kørte langsommere pga. Security Shield (det er sandsynligt), men mit arbejde blev i hvert fald forsinket lidt.

Har du også erfaringer med emnet? Læg en besked…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *