Gratis Antivirus Program – Test – Gode Råd til Download

Mange Googler “Gratis Antivirus Program” og vælger det første, de får fat på. Alene fordi det er et gratis program, og fordi det er nemt at downloade og installere.

Men det er en rigtig god idé først at undersøge, hvilket antivirus program der er det bedste. Der er forskel på dem, og du kan som hovedregel ikke have mere end et aktivt antivirus program kørende på samme tid. Computeraben.dk

Ligesom med købeudgaverne er der blevet foretaget omfattende og grundige tests af de gratis programmer, som kan downloades på nettet.

På siden freebies.about.com ligger AVG Antivirus nummer et. Forklaringen er bl.a. programmets specielle features, dets gode update muligheder og følelsen af, at det bare kører af sig selv uden problemer, når man har installeret det. Begrebet hedder på siden “install and forget it aspect”. Computeraben.dk

Som nummer to kommer Avast Free Antivirus. Programmet skulle efter sigende være godt til at spotte tidligere ukendte virustyper, og så gør det jo heller ikke noget, at de har eksisteret siden 1988. Programmet fungerer – ligesom mange af de andre gode – på Windows 7, Windows Vista, XP og Windows 2000. Avast ligger ofte højt i forskellige “virus-program-anmeldelser”. Computeraben.dk

Når du installerer Avast, bliver du bedt om at registrere dig. Men det er gratis og nemt.

Som nummer tre kommer Security Essentials fra Microsoft. Microsoft er jo ret ny på markedet (altså når det kommer til antivirus programmer), men er allerede blevet rost. Mange føler sig trygge ved programmet, alene fordi det er et Microsoft produkt. Programmet roses bl.a. for den specielle feature, som hele tiden viser, om der er virus eller lignende, som du bør være opmærksom på. Den viser det helt enkelt med et lille ikon ved siden af uret. Det er grønt, men skifter til rødt, hvis der er malware eller lignende på pc’en. Computeraben.dk

Nu er det naturligvis nødvendigt at sammenligne resultatet ovenfor med resultater fra andre tests af gratis antivirus. Kort fortalt kan man sige, at Microsofts Security Essentials og AVG ret ofte ligger øverst i testresultaterne. Altså helt øverst. De er enkle, gratis (altså uden at man pludselig opdager, at de ikke er det alligevel) – og så finder de virus på pc’en på effektiv vis. Hos pcworld.com er de dog på tredje- og fjerdepladsen. Altså stadigt højt oppe. Computeraben.dk

Når det bedste antivirus program er blevet installeret, handler det selvfølgelig mest af alt om at undgå virus. Åbn ikke vedhæftelser på mails, med mindre du er helt sikker på, at du kan stole på afsenderen. Og undgå at dele filer på diverse netværk, som du ikke kender til.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

2 kommentarer til “Gratis Antivirus Program – Test – Gode Råd til Download”

Hej Computeraben

Tak for mange gode indlæg og debatter. Vi er det danske kontor for Panda Security og vil gerne sende pressemeddelelser, rapporter og andet relevant info til jer, men jeg kan ikke finde en kontakt e-mail eller formular på jeres site.

Hvis I ønsker at modtage info om vores løsninger, så venligst mail til mig på michael.mork@dk.pandasecurity.com, så sender jeg jer info for fremtiden.

MVH
Michael E. Mørk

Panda Security Danmark

Hej Michael

Tak for din besked.

Jeg har en formular her:

https://www.computeraben.dk/2010/11/04/link-deal-skriv-en-artikel-og-fa-et-link-til-din-side/

På samme side kan du se min e-mail.

De bedste hilsner…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring