Kalender 2010 og 2011 i Excel, der er mange gode kalendre

En kalender kan laves på mange måder. Her på siden skal vi se på muligheden for at lave en rigtig god kalender for 2009 eller 2010 i regneark Excel.

For det første er der nogle rigtig gode kalenderskabeloner i Excel, som enhver, der ejer programmet kan bruge. Man kan vælge, at den skal vise datoer for et halvt eller et helt år.

Hvis du ikke er specielt fortrolig med Excel, kan vi lige forklare helt fra bunden, hvordan man finder en god kalender i programmet.

Tryk først på Office-knappen (den runde øverst til venstre (den findes kun i det nye 2007-Excel)):

Dernæst vælger du “Ny”. På listen under menuen “Microsoft Office Online” kan du se, at der er mulighed for at vælge “Kalendere”.

Efter at have trykket på “Kalendere” ser du ude til højre en række valgmuligheder. Man klikker blot på én af dem og trykker “Hent”. Kalenderen åbnes i et nyt regneark.

Se hele processen her:

De forskellige typer har fået en vurdering af andre brugere og er alle udmærkede både i henseende til design og brugervenlighed.

Men der er også andre muligheder. Ved at søge lidt på Google kan du nemt finde gratis skabeloner, som ikke lige findes på listen i programmet. Prøv fx at søge efter Gantt kalendere (evt. med “+ 20010 eller 2011). De er dejligt overskuelige, fordi de viser én uge ad gangen. Og således kan man under hver uge nedskrive, hvad man skal huske uge for uge.

Der er også den såkaldte Kompaktkalender, der viser månederne i en kolonne længst ude til venstre, hvilket efterlader masser af plads til at lave kommentarer til højre. En god idé kan også være at højreklikke i en celle med en bestemt dato og så vælge “Indsæt kommentar”. Når pilen føres over den pågældende celle, ser man kommentaren, som let kan ændres eller slettes igen: Blot et højreklik og “Rediger kommentar” eller “Slet kommentar”.

Ja, Excel er et udmærket værktøj til planlægning af… ja, hvad som helst. Som du sikkert så på listen, er der også skabeloner, som kan bruges til planlægning af alt mulig andet.

En tanke om “Kalender 2010 og 2011 i Excel, der er mange gode kalendre

  1. En nemmere måde, der også virker i Excel før version 2007 er at søge efter templates med kalendere. MS har en hel del på deres hjemmeside. Der kan søges inde fra excel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *