AdSense-karma

Der er absolut ingen, der har skrevet om AdSense-karma. Og det til trods for, at det er det måske vigtigste område, hvis man bruger Googles annoncer.

Min CTR (altså procent klik) lå på en bestemt side på ca. 4-5 %. I et forsøg på at forøge CTR placerede jeg annoncerne øverst, og på en sådan måde, at brugeren ikke så ret meget andet end annoncer, med mindre de rullede længere ned på siden. Dét må give gode klik, var tanken. CTR på denne side faldt til under 2 %. Dét er dårlig AdSense-karma. Efter en ændring, hvor annoncerne blev placeret på den mindst generende måde (og dog synlige), steg CTR til næsten 10 %.

På andres sider ser jeg ofte gode eksempler på dårlig AdSense-karma:

1) Man sendes ind på en side, som stort set ikke indeholder andet end annoncer

2) Når man klikker sig ind på en underside, forsvinder menuen, som så er blevet erstattet af en annonceenhed, som ligner menuen.

3) Man har fjernet hele nederste del af annoncen (www.minside.dk + beskrivelsen) for at få det til at ligne et internt link, som ikke sender brugeren ud af siden.

4) Man har smidt mærkelige og irrelevante keywords ind på siden for at fremkalde bestemte emner i annoncerne.

5) Man har på en eller anden måde gjort det uklart for brugeren, hvad der er interne links, og hvad der er annoncer.

Spørgsmålet er, hvad den almindelige bruger oplever. Sandsynligvis en vis vrede, når annoncerne er lige så irriterende som fluer om sommeren. Der skal som bekendt ikke meget til, før vi forlader en side.

Lad mig høre dine erfaringer med AdSense-karma…

værksted tilbud priser sammenlign

Transportbure til hunde

2 tanker om “AdSense-karma

  1. Jeg bliver selv sidsygt irriteret hvis en hjemmeside udstråler “klik på mig så jeg kan tjene penge” Så skipper jeg simpelhen siden, så jeg tror du har helt ret i at det giver god karma, at sætte dem et ugenerende men synligt sted.

  2. Jeg har også selv eksperimenteret med om de bør være inde i teksten før teksten eller efter teksten, jeg tester hele tiden for at finde den mest optimale løsning. Jeg vil nemlig gerne have en rigtig høj CTR gerne + 15 men vil også gerne have at personen læser indlægget færdig og så klikker sig videre. Til det har jeg fundet en god løsning, jeg placere en annonce i midten af teksten og så en efter teksten, på denne måde vil dem som synes teksten er spændene læse videre og forhåbentlig klikke i slutningen af siden dem der ikke synes det er spændene for lige muligheden for at klikke sig videre til en anden side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10. juli 2009 Should be replaced with by the below code.