SEO er spild af tid

En hjemmeside er intet værd, hvis der ikke er trafik på den. Det kan vi vist godt blive enige om.

Derfor er det godt at sørge for at give hver side en god og unik sidetitel. Det er nemlig den, som vi ser, når vi søger efter noget på Google.

Herefter skal man selvfølgeligt sørge for et rigtig godt indhold. Kald mig bare gammeldags, men når jeg søger efter en hundesnor i læder, så vil jeg ikke ind på en side, der ikke indeholder andet end links.

Så langt er vi nok enige.

Men problemet er, at alt for mange spilder tid på ting, som har meget lille eller ingen værdi.

Det gælder fx meta-tags, som stort set ikke har nogen betydning for din trafik.

Eller no-follow links fra dårlige hjemmesider, eller gode for den sags skyld.

Og det gælder i særdeleshed den evige jagt på links fra linkkataloger. Rent spild af tid.

Brug hellere tiden på at lave et indhold, som brugerne kan lide. Så skal dine backlinks og alt det andet nok komme af sig selv.

Hvorfor anstrenge sig for noget, som måske stort set ikke har nogen betydning senere hen?

seo søgemaskineoptimering

Tilbage til Søgemaskineoptimering

28 tanker om “SEO er spild af tid

 1. Hvis det er en provokation, du skriver: 🙂

  Hvis du mener det alvorligt:

  Kan du ikke forklare, hvorfor du mener, at et meta-tag som ikke har betydning for trafik?

  Og i samme ombæring komme dit bud på, at ikke har nævneværdig indflydelse?

  Betyder det så også, at f.eks. et meta-tag er uden betydning?

  Mange steder er der no-follow på links – men de er der ikek mere, når indhold parses via f. eks. RSS. Hvorfor mener du, det er spild af tid?

  Lad mig sige det på denne måde: Jeg vil anbefale mine kunders konkurrenter at følge rådene.

  Men de er bare for sjov. Ikke?

 2. Nå – alle mine eksempler blev snappet væk. Men jeg skrev om meta-tags som “description” (ekstremt vigtigt for CTR i i SERP), om noindex/nofollow og noodp. Håber det giver mening nu

 3. Tak, jeg undrede mig lidt over det…

  Jeg skulle netop til at nævne description osv. Selvfølgelig er det vigtigt, fordi det kan være med til at få folk til at klikke.

  Men jeg tror på, at man kan få masser af trafik ved at arbejde med det, som jeg nævner ovenfor. Og ikke så meget andet. Det findes der jo eksempler på.

  Nogle gange kan det store fokus på detaljen i seo’en virke som en overspringshandling… synes jeg.

 4. Alle har ret til deres indgangsvinkel til SEO og til alt muligt andet. Men du skriver jo yderst direkte, at meta-tags stort set ingen betydning har for trafik. Og det er decideret forkert. Det samme gælder med nofollow links og linkkataloger.

  Man kan bestemt få masser af trafik ved at skabe et godt indhold – under forudsætning af, at andre kan finde det indhold. Og der er masser af områder, hvor selv verdens bedste indhold ikke har en kinamands chance i Google, hvis der ikke spilles på alle muligheder.

  Og det er ikke en holdning – det er reelle fakta 😉

  Når du næste gang skal lave SEO på et gambling site med verden som kundepotentiale, skal du huske dig selv på, at “de mange små detaljer ofte er overspringshandlinger”. Lur mig – du får brug for hver eneste “overspringshandling”, du kan drømme op!

 5. Hej Marcus

  Der mangler en sammenhæng mellem din titel “SEO er spild af tid” og det du skriver i dit indlæg. Du nævner nogle (angiveligt) værdiløse enkeltdiscipliner af SEO og konkluderer på den baggrund at SEO i det hele taget er tidsspilde. Der er bare ikke belæg for at drage den konklusion.

  Om ikek andet vil man altud være et hestehoved efter dem der BÅDE laver godt indhold OG sysler med værdifuld SEO.

  Mvh Jesper Jørgensen

 6. Jeps! Lige som de, der kan skrive en god tekst altid vil være et hestehoved foran dem, der ikke kan. Men det ER muligt at drive forretning med en hjemmeside uden at kunne skrive ordentligt – ergo er tekstforfatning spild af tid 😉

  Spøg til side – ingen af delene kan undværes. Men jo flere der tror, at SEO er tidsspilde – jo bedre for dem, der ved bedre. Der ER jo kun 10 pladser på side 1 i Google 😉

 7. Tak for jeres kommentarer 🙂

  Jeg er ikke seo’er. Jeg har i hvert fald aldrig taget penge for det, som jeg mener at
  vide om seo.

  Hvad jeg skriver her, kommer fra praktiske erfaringer og så fra en del læsning.

  Min teori er:

  “Problemet” er, at Google bliver for god til at analysere de strategier, som den typiske seo’er bruger. Algoritmen er inspireret af de forhold, som findes i videnskabelige kredse: Når en forsker får en henvisning fra en anden forsker, giver det point. Hvis den forsker, som henviser, selv er en anerkendt forsker, så giver det flere point.

  På nettet har Google i lang tid haft svært ved at se, om henvisningen kommer fra “en anerkendt forsker”, eller om det bare er en konstrueret henvisning, som ikke har noget at gøre med de kvalitative sider af den, som der henvises til. Når seo virker, er det, fordi søgemaskinen endnu ikke er intelligent nok til at se forskellen. Men dens intelligens vil vokse…

  Matt Cutts siger noget vigtigt om links:

  “The objective is not to “make your links appear natural”, the objective is that your links are natural.”
  (http://www.mattcutts.com/blog/affordable-link-building-service)

  Gennem linkbaiting kan man måske få de naturlige links. Men hvem siger også, at linkbaiting nødvendigvis skal høre under begrebet ‘seo’. Inden for alle mulige andre off-line-områder vil man vel også skabe noget, som folk får lyst til at henvise til?

 8. Jeg synes, du svarer i øst, når du spørges i vest 😉

  Og du har helt og aldeles misopfattet, hvad SEO er. Det er cool nok. God weekend!

 9. Det er selvfølgelig en stor del af ens trafik som kan komme fra google, men mange der kommer fra søgemaskinerne kan også komme fra andre, eksempelvis yahoo.
  Som jeg har forstået det, så ved yahoo ikke hvad et no-follow tag er, så den følger det.

 10. Hej Thomas

  Tak fordi du bruger en seriøs tråd til at spamme til med reklamer for din egen webshop, det var vist ikke lige dette der var meningen med dette.

 11. Thomas må skam gerne få et link til sin shop.

  Det har jeg det helt fint med!

  Læg mærke til, hvad der står på min forside. Du får et link (endda “do-follow”), når du skriver i min blog.

  De bedste hilsner 🙂

 12. Pointen var, selvom om den måske ikke var helt klar, at SEO ikke er spild af tid, heller ikke når det links der har no-follow tags, da de stadig bliver fulgt af andre søgemaskiner end google.
  Jeg mener også at Google læser beskrivelses metatagget, men er ikke hlst sikker.

 13. Jo – Google læser i høj grad meta description. Det er jo den tekst, der i de fleste tilfælde bruges som snippet i søgeresultaterne.

 14. Hej Thomas,

  Nu er det jo væsentligt begrænset hvor meget trafik, der kommer fra Yahoo til danske websites?
  Mit netværk af sider ser en meget sparsom trafik fra Yahoo – Langt under 1 %…

  Internationalt er det selvfølgelig en anden snak…

 15. Jeg synes dit udgangspunkt om at SEO er ligegyldigt så længe man har et godt indhold og dermed et relevant budskab er interessant.

  Når det er sagt mener jeg personligt at SEO er fantastisk vigtigt. Jeg sysler selv en del med det og de sidste hjemmesider jeg har lavet til mig selv, bærer i høj grad præg af (eller er i hvert fald forsøgt optimeret) SEO.

  Jeg får langt flere hits nu end jeg gjorde tidligere, da jeg bare submittede en side til en søgemaskine, netop fordi jeg er meget bevidst omkring at skaffe indgående links hurtigt og ikke mindst forsøge at lave en god kildekode og et relevant match mellem title, headings og det egentlige indhold på siderne, ligesom jeg for nylig er blevet opmærksom på vigtigheden af linktekster fra sider udefra (og ikke mindst indefra). Du kan jo nærmest få en høj rangering alene på dine indkomne linktekster selvom nøgleord ikke indgår specielt mange gange på en side alene ved at ‘vise’ fx. Google, at andre sider rangerer dine sider på et nøgleord via deres links.

  Ud over dette, mener jeg faktisk at selve processen med SEO kan give en langt bedre kodet hjemmeside, da man ustandselig tjekker om sidernes kildekode nu også validerer og dermed lever op til standarder osv., så i sidste ende tror jeg det giver en bedre oplevelse for den enkelte surfer. For det første bliver søgeresultaterne mere overskuelige, netop på grund af desciption tagget og title på siden, og dernæst vil hjemmesider generelt set vises pænere i forskellige browsere netop fordi man gør en indsats for at optimere kildekoden med henblik på bedre rangeringer i søgemaskinerne.

  Det er fredag i dag, så jeg vil også sige god weekend til alle der læser med!

  P.S. SEO er både spændende og i sidste ende utroligt givende og så er det sgu sjovt at tjekke sine sider med jævne mellemrum for at se om de nu også er gået frem siden sidst.

 16. Så vil jeg nævne sidens indhold.

  Sørg for, at siden indeholder gode tekster med gode keywords (ikke for mange keywords). Jeg mener selv, at det har stor betydning, at ankerteksten til forsiden indeholder det vigtigste keyword.

  Man kan også optimere på billederne. Se evt. min post om seo til billeder (brug evt. søgefunktionen).

  P.S.: Hvorfor kalder du dig “Admin”.

 17. SEO spild af tid ???

  Min opfattelse af SEO er at det er uhyggelig vigtigt. Jeg har drevet internet handel i ti år snart, men det er egentlig først for nylig at værdien af SEO er gået op for mig.

  En god placering i Google er ufattelig meget værd – Så herfra kan jeg kun anbefale at bruge mere til på SEo

 18. Jeg Kan egentlig godt lide tanken bag ved dette indlæg. At med godt indhold så skal trafikken nok komme. Og jeg er egentlig også enig i at men i nogle tilfælde kan skyde gråspurve med kanoner. For dem der ikke har den store viden kan det jo være godt at koncentrere sig om det der er mest vigtigt…

  Men at sige at SEO ikke er vitigt er nok lige i overkanten

 19. Jeg tror at der sker det samme med de mange nye artikeldatabaser, som der er sket med linkkatalogerne. Søgemaskinerne vil næsten ignorere links fra disse, da det alt andet lige må betegnes som kunstige links og ikke rigtige anbefalinger, som man kan kalde en uopfordret linkning til sin hjemmeside.

 20. Tak for alle jeres kommentarer. Det har været rigtig spændende at høre jeres meninger.

  Alle, som arbejder seriøst med SEO, vil mene, at indgående links er det vigtigste. Links fra vigtige sider.

  Hvordan får man dem, når man bestiller en SEO-ekspert?

 21. Min erfaring er, at linkbuilding i starten har god effekt, men at man er nødt til at have noget indhold, som folk vil linke til, hvis man for alvor vil rykke i forhold til søgemaskinerne.

 22. Det gælder vel bare om at sprede sin linkbuilding på flere måder, så man ikke bliver hårdt ramt hvis google fx. tillægger artikel kataloger mindre værdi

 23. Det gælder om at droppe seo. Egentlig sjovt at denne side så det så tideligt. for i dag siger selv de såkalte seo eksperter at det ikke kan betale sig.

  nu fokuserer de på content og påstår at det har noget at gøre med seo, men det har det jo ikke – at skabe et godt indhold, altså noget som folk vil have, det har vi visdt før internettet kom.

 24. @Bertel

  Begrebet SEO er i dag så omfattende, at det også inkludere godt indhold og ikke kun teknisk tilretning af det.
  Det gode content skaber længere besøgstid på siden, lavere bouncerate og ofte højere konvertering (hvis der sælges noget), det er elementer som også indgår på andre niveauer i SEO arbejdet.

  Den gamle opfattelse af SEO som værende ren teknisk tilretning og kodning er for længst lagt på hylden.

  Artiklen her på siden splitter delene op og vægter den ene højre end andre dele af SEO. Fejlagtigt tolkes backlinks og meta som det eneste i artiklen, der har med SEO at gøre.

  Emnedækning, både i dybde, kvalitet og bredde har i dag også stor betydning for et domænes rankingmuligheder og er derfor også en del af begrebet SEO.

 25. @ Jonas
  Du taler om at “Inkludere godt indhold” og “Emnedækning i dybden”? Hvad gør en SEO’er så, hvis han skal hjælpe en hjemmeside-ejer, som skriver om lingvistik eller afrikanske designer-møbler. Er det så noget, som SEO’eren lige sætter sig ind i, så han kan skabe et godt indhold og emnedækning i dybden? Lol.

  Med din meget brede definition burde det vil ikke hedde “SEO”? Det står jo for “Search Engine optimization”. Hvis det handler om helt bredt at skabe et godt indhold til brugerne, så burde det hedde “User optimization” eller “web quality optimization”.

 26. @Macus

  Det er egentelig ikke så svært endda, hvis du laver en Google søgning på f.eks. Afrikanske møbler, så er Google så flink, at vise hvilke andre emner med relation, brugerne også søger efter.

  Det er oplagte emner at dække.

  Definitionen på SEO bør inkludere alle de elementer, der har direkte påvirkning på ranking og det har emnedækning og dybde i høj grad.

  Så JA, en dygtig SEO ekspert, sætter sig bestemt ind i det emne kundens website dækker og ser på muligheder for optimering her også.

  Den brede dækning og dybde, er ikke nødvendigvis for brugerens skyld. Det kan sagtens implementeres på et sted med meget lav besøgstrafik, men alligevel bidrage til bedre ranking, så nej det bør ikke kaldes alt muligt andet, det er en del af SEO i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *