Kategorier
Excel

Faktura-skabelon med Excel – Sådan gøres det!

I Excel kan du også finde professionelle fakturaskabeloner. Med en faktura udarbejdet gennem Excel regnearks skabeloner ser dine opkrævninger mere professionelle ud.

1. Tryk på Office-knappen (den runde knap øverst til venstre).

2. Tryk på “Ny”.

3. Vælg “Fakturaer” på listen til venstre.

Hvis du har et firma, er det en god idé at indsætte logo eller billede i fakturaen (skabelonen), så du giver den et mere originalt præg.

Du kan finde flere skabeloner og eksempler på Offices hjemmeside. I stedet for at vælge “På denne computer” i punkt 1. ovenfor, vælger du blot “Skabeloner på Office Online”. Så er du klar til at downloade en lang række flotte skabeloner til Excel regneark.

Det er heldigvis nemt at redigere en faktura-skabelon, således at den kommer til at ligne noget af det andet design, som firmaet har. Fx på hjemmesiden eller brevskabelonerne.

Som du kan se ved valget af skabeloner, er der mange fordele. Fx finder man nemt en faktura-skabelon, som selv udregner momsen og lægger den til beløbet. Se selv de mange gode eksempler.

Sende faktura-skabelon som PDF

Man kan godt sende sin skabelon (faktura) som regneark-fil, hvis man ønsker det. Men det er bedre at gemme den som pdf-fil. For så kan modtageren ikke ændre noget i filen, og det ser i det hele taget bedre ud, når det kommer i pdf-format. Sådan gøres det: Når du vælger “Gem som”, skal du blot trykke på “PDF eller XPS” ude til højre. Så bliver den gemt som pdf.

Indsæt logo m.m.

Skabelonen er lavet meget fleksibel, således at man altid kan ændre i det. Indsæt fx dit firmalogo og adresse + andre kontaktoplysninger.

Liste Formler i Excel regneark

Diverse info

Hvad hedder ‘faktura’ i flertal? Ifølge den nyeste retskrivningsordbog bøjes ordet ‘faktura’ i flertal ligesom mange andre ord: Man sætter “er” på, og det hedder således ‘fakturaer’. Opslag: faktura sb., -en, -er, -erne, i sms. faktura-, fx fakturapris.

Af Marcus

Sidst opdateret 20/7/2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

ring