Indbydelse skabelon – fødselsdag, konfirmation, barnedåb m.m. Nemt!

Brug ikke for meget tid på at lave din egen skabelon til indbydelser. Det tager alt for lang tid, og de skabeloner, som findes i Word, er fantastiske, eller i hvert fald gode. Åbn blot programmet Word, og se, hvor let det er.

Word 2013 og 2016

Lad os fx sige, at du skal bruge brevpapir, som kan bruges som indbydelse til en julefrokost.

1) Åbn Word.

2) Skriv i det øverste søgefelt (der står “Søg efter skabeloner online”). Skriv “JUL”, og tryk Enter.

Én af dem ser fx sådan ud:
julefrokost-brevpapir-indbydelse

Word 2007

Sådan gør man:

1) Tryk på Office-knappen (den runde øverst til venstre).

2) Tryk på “Ny”. Nu kan du vælge de forskellige typer, der findes. Vælg fx “Invitationer”.


3) Nu kan du vælge blandt skabeloner til arbejde, begivenhed, bryllup, fest. Under “begivenhed” har du fx skabeloner til juleinvitationer. Vælg én af dem, og tryk “Hent” nederst til højre.

Tip: Bemærk, at der er en søgefunktion, som giver dig mulighed for at søge efter skabeloner online. Du kan se den øverst, lige efter du har trykket “Ny” (punkt 2 ovenfor). Det gør det meget nemmere at lave kort og andre kreative ting.

I en god skabelon til en indbydelse har man selvfølgeligt sat sit eget personlige præg uden at ødelægge det oprindelige design. Det er nemt at gøre sin indbydelse helt unik. Man tager blot et billede af fødselaren og sætter det ind i stedet for det standard-billede, om programmet bruger. Man kan blive overrasket over, hvor flot det kan se ud efter få minutters arbejde.

Hvis du er i tvivl om, hvordan man ændrer billede og tekst, så smid en besked nedenfor. Du får hurtigt et svar fra andre brugere eller fra administratoren på denne side.

Hvad med teksten?

I en god invitation skriver man kort, klart og klogt. Husk altid at skrive sted, tid og “svar udbedes”. Overvej også korrekturlæsning: marcusjanby.dk

Husk farveprinter

En skabelon i sort/hvid er for kedelig. Jeg troede engang selv, at jeg kunne gøre det på den billige måde, men glem alt om dét. Uden farver virker den ganske enkelt for kedelig. For nogle kan det være lidt bøvlet at skulle skaffe mulighed for farveprint. Men vælger du farve, så kan du til gengæld også være sikker på, at gæsterne vil blive positivt overraskede over din invitation.

Publisher

I Microsoft-produktet Publisher kan du lave lige så flotte indbydelser. Programmet har også skabeloner til brochurer og visitkort.

17 tanker om “Indbydelse skabelon – fødselsdag, konfirmation, barnedåb m.m. Nemt!

 1. Tak for en udførlig beskrivelse af at udnytte de gode muligheder, der findes i Word. Jeg skal netop have lavet indbydelser til min søns konfirmation til foråret og har surfet længe rundt på nettet efter muligheder. Ved hjælp af din udførlige guide vil jeg prøve mig frem selv.

 2. Super! Tak for tippet. Jeg vidste ikke, at Word havde gratis skabeloner til fødselsdag. Man behøver åbenbart ikke downloade dem, som jeg troede.

  Anbefaler siden!

 3. Det var da en enormt stor god hjælp! Mange mange tak for det, det skal helt sikkert bruges når der snart skal laves indbydelser ud til fødselsdagsfesten.

  Mange hilsner
  Anders

 4. Hej.
  Vi skal holde konfirmation her til maj så da jeg så at man kunne lave indbydelse i word var det jo oplagt.MEN hvis jeg søger konfirmation i søgefeltet kan den ikke finde noget men alt om jul,dimission,fødselsdag………Det virker mærkeligt hvis det ikke findes.Er det mig der gør noget forkert?Det er word 2013.
  Mvh Per

 5. Hvor er det en brugbar guide! Mange mange tak.
  Må jeg have lov at komme med en lille ide? Hvis du er på udkig efter jul eller søger information om den gode juletid, så kig på https://juleideer.dk. Du kan ligeledes finde inspiration til god underholdning til fx din julefrokost på https://juleideer.dk/julefrokost-underholdning/

 6. Tak for tippet, der gør det let at lave en fin invitation i Word! 🙂

  Vil lige dele et ekstra fif til at gøre designet af en indbydelse endnu mere indbydende. Jeg skulle selv sende invitationer ud i forbindelse med en fest, og efter at jeg havde lavet invitationen, brugte jeg Paperturn til at konvertere min PDF-invitation til et online bladrekatalog. På den måde fik jeg invitationen til at ligne en printet invitation.
  I kan se eksempler på deres hjemmeside: https://www.paperturn.com/da/opret-online-invitationer

  Derefter kunne jeg indsætte et flot billede af min invitation i en mail, der linkede direkte til selve invitationen. Det gjorde det let at sende invitationer ud til de ”små 80 gæster”, jeg gerne ville invitere. Stor anbefaling herfra!

 7. Tak! Jeg har forsøgt, at finde ud af, at lave en indbydelse i Word, men jeg synes ikke, at jeg kunne få det til at fungere i Word-appen, så jeg er gået tilbage til Word 2010, som jeg synes er noget bedre. Nu fik jeg det resultat jeg ønskede – med mine færdigheder i al fald 🙂 Tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *