Hvordan laver man en hjemmeside? Få svaret her!

Der er mange, som spørger “Hvordan laver man en hjemmeside?”. Nogle vil gerne lave én om deres hunde, heste eller noget helt tredje.

Det kan gøres på mange måder.

Her er først et par af de letteste måder:

1) Opret en gratis hjemmeside et eller andet sted. Du behøver blot søge på Google med fx “gratis hjemmeside”. Der findes fx 123hjemmeside.dk. Denne type er normalt bygget helt simpelt op, så alle kan være med.

2) Køb hosting et sted, hvor man kan bruge en gratis design-skabelon.

Forklaring: Hosting betyder, at du køber retten til at have din hjemmesidefiler liggende på en stor computer (server), som hele tiden er tændt, så din side hele tiden er online.

Fx kan du prøve Webhosting.dk. Her vælger du blot, hvad din side skal hedde, fx minstide.dk. Herefter kan man købe hosting og domænenavn, og du har mulighed for at vælge et design og efterfølgende smide dit indhold på siden (tekster m.m.).

Den billigste hosting, som er udmærket til privat brug, koster normalt kun ca. 12 kroner om måneden. Og så betaler man typiske under 100 kr. om året for at have domænenavnet. Det er altså billigt at have en hjemmeside.

Hvis du absolut vil gøre det helt nemt og billigt, skal du helt klart vælge løsning nr. 2.

Hvordan laver man en hjemmeside?

Og så de lidt sværere løsninger:

1) Lær html eller php. Se evt. mere om html her. Med html programmerer du selv siden, og det er faktisk ikke så svært endda. Men det er langt fra alle, som kan gøre det professionelt rent designmæssigt.

Når du har lært at lave html-filer (hjemmesidefiler), så skal du blot købe hosting ligesom jeg nævnte ovenfor. Når du har dét, skal du blot lægge dine filer i en mappe – og så kører det!

2) Brug et open source CMS-system. Forklaring: Open source betyder, at det er gratis, og CMS-system er det system, du bruger til at redigere og indsætte indholdet på din side. CMS-systemer er normalt super brugervenlige, så når du først har fået det til at virke, er det nemt at lave masser af sider med tekst og billede.

Et meget kendt open source CMS-system hedder WordPress. Det bruges typisk til at lave en blog. Denne side er fx lavet med WordPress. Det fede ved WordPress er, at du kan vælge blandt tusindvis af fede gratis designs. Og så kan systemet efterhånden rigtig meget end blot fungere som blog. Det hele kræver naturligvis, at du har købt hosting ligesom i eksempel 2 ovenfor. Kig lige her, hvis du vil have en guide til installation af WordPress.

Kommentarer eller spørgsmål til spørgsmålet “hvordan laver man en hjemmeside?”. Skriv til bloggen.

Mange tak, fordi du bruger Computeraben.dk:)

Emner: Lave hjemmeside, html, wordpress, open source